Wie zijn wij

Wij zijn de familie Van Ruitenbeek. Drenthe-Dakar.nl  is een uiting van onze nieuwsgierigheid naar deze wereld. Door affiniteit met reizen en bijzonder vervoer hebben we mensen om ons heen verzameld met dezelfde knoop-in-t-hoofd. Daarmee beleven we veel -voornamelijk 4×4- weekenden met ons -op dit moment- ultieme voertuig. Turbo.

De manie is gestart in 2006 met onze huwelijksreis: met de auto naar Gambia. Sindsdien is het hek van de dam en reizen we op eigen gelegenheid half Europa en Afrika door. Met de uitbreiding van ons gezin is ons reistempo verlaagd, maar zijn de avonturen niet minder geworden. We beleven de tijd die we samen doorbrengen juist intenser.

Op onze website vind je met name reisverslagen, overpeinzingen, foto’s en video’s van wat we doen en beleven.

Arne & Joost

IMG_4636De mannelijke helft van ons gezin bestaat uit Arne en Joost.

Beide heren hebben al vanaf zeer jonge leeftijd een uitgebreide interesse voor alles dat wielen heeft. Mocht er iets kapot gaan, dan wordt het gerepareerd. Is er iets niet volgens wens, dan zorgen we dat het beter functioneert. Joost is hierin nog in opleiding, gelukkig dat Arne na jaren knutselen en sleutelen een perfecte leraar voor hem is.

 

Anja & Merel

De vrouwelijke helft van ons gezin bestaat uit Anja en Merel.IMG_9079

De dames zijn meer van de softe kant, waarschijnlijk is dat genetisch bepaald. Ze hebben meer affiniteit met rijden dan met sleutelen, maar indien noodzakelijk zijn ze allebei goede helpers in de werkplaats. Voor Merel is het rijden voorlopig nog beperkt tot het lezen van kaartmateriaal en het geven van aanwijzingen aan de chauffeur. De dames krijg je niet zenuwachtig in de meest hectische verkeerssituaties.

Turbo en TOM

In 2014 hebben we besloten dat de liefde voor Turbo oneindig is. Daarom is ze aan een restauratie toe en hebben we haar tot op het laatste schroefje uitgekleed.

file006614

TOM heeft zijn intrede gedaan in 2016. Reizen zit ons in het bloed en een goed voertuig hoort daarbij.

IMG_4370

 

Met het formuliertje hieronder kan je ons een e-mail sturen.