Over prinsessen en prinsen

Als je op pad bent met kinderen, dan zijn in ene ook andere dingen leuk om te doen. Waar we eerder zoveel mogelijk kilometers over zo lastig mogelijke weggetjes maakten, met af en toe een pittige wandeling tussendoor. Struinen we nu door verlaten kastelen en dromen over de tijd van prinsen en prinsessen.

Château de BressieuxIn Frankrijk wordt je op je wenken bedient als je een kasteel wilt bezoeken. Je struikelt er nog net niet over. Na even googlen hebben we vanuit Roybon besloten naar Chateaux de Bressieux te gaan. Zo Frans als de wikipedia-pagina is, zo Frans zijn de informatieborden bij het kasteel ook. We kunnen onze fantasie dus de vrije loop laten gaan.

Château de Bressieux
Château de Bressieux

Het kasteel ligt op een heuvel, vlak boven het dorp Bressieux. Door twee grote torens met een poort ertussen worden we direct geprikkeld om ons te verplaatsen in de vroegere bewoners. Je kan nog zien dat er een ophaalbrug is geweest.

Waar zou de prinses gewoond hebben? En waar was de keuken? We beklimmen de toren en zijn onder de indruk van de dikke muren waar de schietgaten inzitten. Wat is het koud binnenin die toren!

Bovenop de toren hebben we en prachtig uitzicht over Bressieux en haar omgeving. Het geheel is behoorlijk fotogeniek en de camera’s worden flink gebruikt.

 

 

Château de BressieuxChâteau de BressieuxChâteau de BressieuxChâteau de Bressieux

Château de BressieuxChâteau de Bressieux

Eenmaal weer beneden worden de kamers van het kasteel ontdekt. De muren zijn geweldige paden voor de kinderen en geen enkel detail blijft onopgemerkt, of wordt niet op de gevoelige plaat vastgelegd.

Ondanks de Franse informatie op de borden, die we wel hebben weten te ontcijferen was het een leuk uitje voor de kinderen. Jammergenoeg dreigde er slecht weer en hebben we niet bij het kasteel kunnen picknicken.

Château de BressieuxChâteau de BressieuxChâteau de BressieuxChâteau de BressieuxChâteau de BressieuxChâteau de Bressieux

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.